Nowe ciastka z firmy Bezgluten

31 sierpnia 2018Nowe produkty z licencją

Na sezon szkolny firma Bezgluten przygotowała nowe ciastka. Mają wygodne opakowania, więc łatwo je zapakować do torebki czy plecaka – do pracy, szkoły, na wycieczkę. Ciastka nie zawierają: utwardzonych i częściowo utwardzonych tłuszczy składników pochodzenia pszenicznego OATS-PL-089-215 CIASTKO OWSIANE Z ŻURAWINĄ   Główne składniki: mąka owsiana pełnoziarnista i płatki owsiane (aż 30% dodatek składników owsianych), żurawina, mąka kokosowa … Więcej

FILM z Gluten Free EXPO IV – było pięknie!

31 sierpnia 2018Gluten Free Expo

Przedstawiamy krótki FILM z Gluten Free EXPO IV – największej imprezy bezglutenowej jaka kiedykolwiek odbyła się w Polsce. Na naszym święcie wszystkich bezglutenowców przybyło około 10 000 osób z całego kraju! Gluten Free EXPO nam, organizatorom, na zawsze pozostanie w pamięci jako wydarzenie pełne emocji. Wszystkie osoby, które chciałyby sobie przypomnieć te chwile, a także te, … Więcej

Produkty firmy Strzała w Netto – promocja

10 sierpnia 2018Gdzie kupić

W dniach od 13.08.2018 r. do 19.08.2018 r. we wszystkich sklepach sieci Netto będzie promocja wyrobów bez konserwantów, glutenu i laktozy w słoikach 300 g firmy Strzała. Produkty objęte promocją to m.in. kiełbasa ze wsi oraz mięsko w sosie własnym w cenie 3,99 zł za sztukę. Zapraszamy do zrobienia zapasów!        

Chleb z pełnego ziarna – nowość od firmy Balviten

7 sierpnia 2018Nowe produkty z licencją

Chleb z pełnego ziarna Mamy gratkę dla wielbicieli pieczywa pełnoziarnistego. Firma Balviten wprowadziła na rynek chleb, który nie zawiera mąki, tylko same ziarna i bezglutenowe płatki owsiane: OATS-PL-048-171  Chleb z pełnego ziarna 250 g Skład chleba jest bardzo prosty: woda, ziarna 31,8%: (słonecznik, siemię lniane brązowe, dynia, siemię lniane żółte, kasza jaglana), bezglutenowe płatki owsiane … Więcej

Produkty Atelier Smaku ze znakiem Przekreślonego Kłosa dostępne w sprzedaży w Trójmieście

19 lipca 2018Gdzie kupić

Produkty Atelier Smaku ze znakiem Przekreślonego Kłosa w autorskim Bistro & Delikatesach Bezglutenowe i wegańskie dania obiadowe pakowane na tackach w atmosferze ochronnej oraz w słoiczkach z licencją na znak Przekreślonego Kłosa dostępne są nowo otwartym Bistro & Delikatesach ATELIER SMAKU w Gdyni-Orłowie, ul. Bytomska 36 (tył Placu Górnośląskiego). Gotowe dania można kupić, ale także … Więcej

Nowe receptury ciast w proszku firmy Bezgluten

17 lipca 2018Nowe produkty z licencją

Firma Bezgluten przygotowała nowe receptury następujących ciast w proszku: PL-089-158 Ciasto z czekoladą PL-089-159 Ciasto o smaku bananowym PL-089-160 Ciasto o smaku cytrynowym Składy ciast zmieniono w kierunku prozdrowotnym. Każde ciasto zawiera dodatek inuliny (błonnika z cykorii), która jest naturalnym prebiotykiem, stymulującym prawidłowy wzrost pożytecznych bakterii jelitowych. Z ciast wycofano cukier, co pozwala na samodzielne … Więcej

Nowe chleby od firmy Bezgluten

3 lipca 2018Nowe produkty z licencją

Firma Bezgluten wprowadziła na rynek nową linię chlebów ACTIVE LIFE. Są wzbogacone w superfoods, nie zawierają składników alergennych i GMO. Zamiast białego, rafinowanego cukru zastosowano syrop ryżowy. Chleby są odpowiednie dla wegetarian i wegan. Nowe produkty to: · PL-089-207 CHLEB WIELOZIARNISTY z ziarnami chia – wzbogacony o siemię lnu i nasiona chia – zawiera mąkę z … Więcej

Konkurs na najciekawszą relację z Gluten Free EXPO – przedstawiamy zwycięzców

29 czerwca 2018Gluten Free Expo

Znamy już wyniki konkursu Stowarzyszenia na najciekawszą relację z targów pt. „Moje Gluten Free EXPO” i bardzo miło jest nam je ogłosić :) Dziękujemy wszystkim, którzy przesłali nam swoje prace. Czytanie ich było niezwykle budujące. Jesteśmy ogromnie szczęśliwi, że Gluten Free EXPO było dla Państwa tak ważnym i wyjątkowym wydarzeniem. Utwierdza nas to w przekonaniu, że … Więcej

Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018 roku

28 czerwca 2018Gluten Free Expo

Wyniki konkursu na Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018 roku Organizując nasz konkurs postanowiliśmy stworzyć w nim więcej kategorii, głównie w związku z dynamicznym rozwojem rynku bezglutenowego pieczywa. Produkty zostały podzielone na cztery kategorie: pieczywo tradycyjne – chleb świeży, pieczywo tradycyjne – chleb o przedłużonej trwałości, pieczywo chrupkie oraz pieczywo tradycyjne – bułki. W konkursie startowało w … Więcej

Gluten Free EXPO IV – najlepsza bezglutenowa impreza w Polsce już za nami

28 czerwca 2018Gluten Free Expo

Gluten Free EXPO IV Czwarta edycja Gluten Free EXPO już za nami. Dziękujemy wszystkim, którzy te dwa dni wspaniałego bezglutenowego święta przeżyli razem z nami – organizatorami imprezy oraz wolontariuszami.  Osoby, które nie mogły nas odwiedzić, zapraszamy do przeczytania relacji z wydarzenia. Nie jest krótka, ale przecież tak wiele się działo! W ciągu dwóch dni … Więcej