Chwilę przed Świętami Bożego Narodzenia, mamy dla Państwa niespodziankę. Firma Szarłat M i W Lenkiewicz Sp. j. otrzymała licencję na znak Przekreślonego Kłosa.

Produkty objęte licencją:

PL-086-001 Baton bezglutenowy z malinami Amarantek
PL-086-002 Baton bezglutenowy z truskawkami Amarantek
PL-086-003 Baton bezglutenowy z jabłkami Amarantek
PL-086-004 Amarantki-ciastka kokosowe z amarantusem
PL-086-005 Amarantki-ciastka cynamonowe z amarantusem
PL-086-006 Amarantki-ciastka kakaowe z amarantusem
PL-086-007 Amarantki-ciastka maślane z amarantusem
PL-086-008 Mąka z amarantusa
PL-086-009 Płatki z amarantusa
PL-086-010 Płatki amarantus z quinoa
PL-086-011 Popping
PL-086-012 Płatki gryczane
PL-086-013 Mąka gryczana
PL-086-014 Kasza gryczana
PL-086-015 Mąka z pestek dyni


Szarłat jako pierwsza w Polsce, już ponad 20 lat temu, wprowadziła do obrotu produkty z amarantusa w postaci mąki, płatków i ekspandowanych nasion amarantusa pod handlową nazwą „popping”. Obecnie, poza amarantusem, przetwarza nasiona dyni oleistej, gryki, quinoa, lnu, wiesiołka, a od niedawna również owoce rokitnika. Swoją ofertę „Szarłat” poszerza o kolejne produkty z amarantusem, w tym o batony bezglutenowe na bazie poppingu i owoców liofilizowanych – maliny, jabłka i truskawki. Amarantki i lekkie batony bez glutenu, konserwantów i sztucznych barwników. Już wkrótce w ofercie firmy „Szarłat”  pojawią się równie pyszne i naturalne ciastka bezglutenowe z amarantusem. Produkty firmy Szarłat można kupić w sklepach ze zdrową żywnością oraz w sklepie internetowym.