Z radością witamy w gronie licencjobiorców Piekarnię Żurek z Kazimierzy Wielkiej. Piekarnia o ponad 20-letniej tradycji, oferująca dotychczas tradycyjne pieczywo, uruchomiła nowy osobny zakład, w którym wypieka kilka rodzajów chleba bezglutenowego.

Jak napisano w ulotce producenta: „Po 5 latach prób i testów mamy chleb bezglutenowy na naturalnym zakwasie, który smakuje jak prawdziwy chleb”.

Przekreślonym Kłosem i numerem rejestracyjnym oznaczone zostały następujące chleby:

  • OATS-PL-108-001       Chleb śniadaniowy bezglutenowy, 400g
  • OATS-PL-108-002       Chleb wieloziarnisty ciemny bezglutenowy, 400g
  • OATS-PL-108-003       Chleb ciemny bezglutenowy, 400g
  • OATS-PL-108-004       Chleb jasny bezglutenowy, 400g
  • OATS-PL-108-006       Chleb śniadaniowy wieloziarnisty bezglutenowy, 400g

Naturalne chleby bezglutenowe można kupić w sieci sklepów firmowych Piekarni Żurek na terenie województw: świętokrzyskiego, małopolskiego i śląskiego oraz już wkrótce w sklepie internetowym producenta.